Черноморец Бургас очаква официална оферта за беглеца Абел Анеси в близките 2-3 дни, съобщиха от клуба за БТА. Предложението за закупуване на играча с произход от Мадагаскар е от украински отбор.

Както е известно, в договора на Анеси има освобождаваща клауза в договора си и тя е 350 хиляди евро. Според договора на играча, при депозирането на тази сума, Черноморец няма право да го спира.

Както е известно, подучен от личния си агент Сокена Ба, Анеси напусна лагера на Черноморец, въпреки че няма основание да иска разтрогване на договора.

В момента в акулите нямат информация къде се намира той, но при пристигането на писмото от Украйна те ще се свържат с агента на играча, за да го информират.

Самият Анеси дойде в Черноморец през лятото, като преди това 6 месеца не беше играл никъде. Тогава той изкара проби и беше одобрен от старши треньора Димитър Димитров-Херо, като подписа и тригодишен договор.

Както е известно, снощи друг от хитовете в лятната селекция на Черноморец Бургас - Жюгюрта Амрун-Жужу, беше продаден на турския Карабюкспор за 600 хиляди евро.