Черноморец Бургас спечели изключително важни три точки в борбата за оцеляване в А група. "Акулите" спечелиха домакинския си мач срещу Славия с 2:1 и въпреки че не изплуваха от зоната на изпадащите, запазиха надежди при определени обстоятелства да останат в елита и през следващия сезон.

Янко Сандански откри през първото полувреме от фаул, а обратът дойде през втората част с попаденията на Фонсека и резервата Милчо Ангелов. На мача сериозно повлия и глупавия червен картон на Цветомир Панов, изработен в рамките на две минути.

Славия имаше преимущество през първото полувреме, но "белите" успяха да вкарат само един гол. Галин Иванов имаше най-много брак в действията си и в 6-ата минута провали първата дорба контраатака за своя отбор с лошо центриране

Последваха няколко добри нападения на Черноморец, които също не бяха завършени ефективно. Балтанов и Манзоро в предни позиции за "акулите" не успяха да завършат атаки в 7-ата и 10-ата минути.

Гостите от София използваха всички възможности за контраатаки, но голът падна от статично положение. В 28-ата минута Янко Сандански стреля от пряк свободен удар край дъгата на наказателното поле, топката рикошира от човек в стената и излъга вратаря Живкович - 1:0 за Славия.

Между 30-ата и 35-ата минута страстите се нажежиха и трима играчи на "белите" получиха жълти картони.

Малко преди почивката и Радослав Василев пропусна, след като остана очи в очи с Живкович.

В началото на втората част статуквото на терена бе същото, преди левият бек на Славия Цветомир Панов да си изкара глупав червен картон. В 62-ата минута той получи първо официално предупреждение за реплика към съдията, а две минути по-късно бе изгонен за грубо нарушение.

Изравнителния гол падна в 67-ата минута. Фонсека елиминира двама защитници в наказателното на "белите" и с удар тип боц прати топката в мрежата на Георги Петков.

Последваха нови пропуски на Балтанов и Манзоро, преди жокерът от пейката Милчо Ангелов да доведе мача до пълен обрат. В 80-ата минута младокът овладя топката около дузпата, финтира с едно движение Кире Ристевски и вратаря Петков и с хубав удар в далечния ъгъл вкара за 2:1.

С човек повече Черноморец лесно задържа преднината си до последния съдийски сигнал. Със спечелените три точки "акулите" се доближиха на три пункта именно до Славия, които обаче са и с мач по-малко.