Три формации от академията на Черноморец Бургас записаха победи в областното първенство срещу градския съперник от Нефтохимик. Първият успех дойде от родените през 1999-а година. Момчетата на треньора Владо Вълчев победиха с 2:0 своите връстници. Следващият успех дойде от две години по-малките „акули“, водени от Борис Борисов. Те победиха „шейховете“ с 3:1. Тези две срещи бяха изиграни на централното игрище на стадион „Черноморец“. Последният мач, който противопостави градските съперници, отново завърши с успех за Черноморец. Родените през 2003-та таланти, с треньор Пламен Младенов, не оставиха никакъв шанс на своя опонент и категорично го надвиха с резултат 7:1. Мачът се игра в спортен комплекс „Изгрев“.

В съботни мачове пък елитните формации на „акулите“ инкасираха две загуби. 17-годишните загубиха като гост морското дерби с 1:0. Въпреки това, треньорът Николай Кръстев остана доволен от играта на своите възпитаниците и отдаде загубата на малшанс.

Старшата възраст на „акулите“ също загубиха домакинския двубой от Левски с 1:0. Срещата беше белязана от изключително спорно съдийство, след като бе отменен напълно изряден гол на домакините.