Черноморец Бургас пропусна да запише изненадваща победа като гост на Локомотив София и завърши 1:1 в мач от 32-ия кръг. Първото попадение на стадиона в квартал "Надежда" вкара Милен Василев след точно час игра, а Маркиньос изравни във втората минута от продължението.

Мачът бе дебют за новия стар треньор на "железничарите" Димитър Васев, който наследи на поста подалия оставка Стефан Генов.

Двата тима предложиха слабо първо и малко по-добро второ полувреме. Домакините от Локомотив бяха малко по-активният тим и стигнаха до повече добри ситуации за гол преди почивката.

В 22-ата минута Маркиньос пропусна от няколко метра, след като Гаел му подаде на чиста позиция в наказателното поле.

Мачът за Гаел Нлундулу обаче приключи преждевременно, след като крилото на "червено-черните" получи контузия и бе заменен принудително.

Малко преди края на първата част и таранът Димитър Илиев пропусна от изгодна ситуация, след като с глава стреля в аут.

Много по-вълнуващо беше второто полувреме. В 51-ата минута отново Маркиньос не бе съсредоточен в наказателното поле и не успя да си спре топката на пет метра от голлинията на Живкович.

Черноморец изпусна Локо София и А група

източник: Георги Димитров, Gong.bg

В 75-ата минута Димитър Илиев прати топката в мрежата на Живкович, но попадението бе отменено заради засада на Маркиньос, който даде последния пас.

Черноморец изпусна Локо София и А група

източник: Георги Димитров, Gong.bg

В крайна сметка Черноморец и Локомотив София спечелиха по една точка от мача в "Надежда". След този кръг "железничарите" са 10-и с 39 точки, с четири повече от бургаските "акули", които обаче имат и мач повече в битката за оставане в А група.