Старши треньорът на Черноморец Димитър Димитров-Херо бе категоричен, че съдията на мача срещу Локо София (1:1) Таско Тасков е оправдал напълно опасенията на бургазлии преди двубоя.

Във вторник от Черноморец излязоха с официална декларация, в която разясниха своите претенции за назначението на Тасков, тъй като „Съдийската комисия нарушава неписаното правило съдиите да не бъдат от един и същи град“, както и защото Тасков "има близки контакти с членове от ръководствата на преките конкуренти на Черноморец в борбата за оставане в А група – Локомотив София и Славия".

Локо София вкара в добавеното време изравнителен гол срещу Черноморец в София, и според Димитров, попадението е било след нарушение.

„Не искам да говоря за футбол. Писахме декларация, именно заради тези съдии. Изпълниха си поръчката. Абсолютен фаул за гола. Подиграват се с тези момчета,“ заяви Херо пред телевизията, излъчваща мача, и бързо се прибра в съблекалнята.

На пресконференцията след срещата, Димитров не присъства, а прати своя помощник Петър Колев.

"Познавайки манталитета на българския футбол, не смятам, че имаме шансове. Как може футболът да бъде различен при тази обществено-политическа ситуация?! Корупцията е навсякъде. Може да няма отбор, ако изпаднем. Жалко и болно е, че такъв град като Бургас ще остане без футбол," заяви по-късно, вече в ефира на Гонг.

"Знаехме за тази поръчка, затова написахме декларацията, като някаква превантивна мярка, за да достигнем до съвестта, до морала на този съдия."

"В такъв момент, такъв съдия няма право да ти предреши първенството, по толкова гаден, неприятен начин."

"Сега съм толкова объркан, че не знам каква стъпка ще предприема в бъдеще."

"Гледах и на запис положението. То е ясно, аз отдавна съм във футбола, имам над 400 мача в този футбол, и от самото начало на даден мач мога да кажа, като видя как се свирят първите спорни топки."

"С такива Тасковци, Пасти, няма как да се оправим. Знаете, на нашите опоненти, президентите им са в Изпълкома, няма как. Не са само тези мачове, като Славия-Локо София, аз мога да изредя десетки, ако не и по-сериозна цифра. Аз ако съм в такова положение, ще ме е срам, ще се червя, а не да ходя да поздравявам пейката си за гола."

Херо потвърди думите на своя помощник, че Таско Тасков се е заканвал на играчите на Черноморец с думите: "Декларации ще ми пишете, а?! Ще ви видя аз."