Безхаберна политика - гибел на футбола в Бургас. Под това мото ще протестират днес феновете на Нефтохимик два часа преди градското дерби с Черноморец. Много точно са го определили запалянковците. Затова предстои тъжно дерби, което със сигурност през следващия сезон няма да се играе на ниво „А“ група, тъй като поне единият от двата отбора ще е изпаднал.

„Нафтата“ е сигурен - изпада 100 процента. За Черноморец все още мъждука надеждата за спасение. Един от най-хубавите и живи български градове Бургас е на път да остане без представител в елита. Но всичко това е резултат именно от безхаберието на началниците, заради което протестират и феновете.

Нефтохимик просто доиграва първенството. На мускули, както се казва, едва-едва, след като на няколко пъти заплашваше с преждевремнно напускане. За „шейховете“ днес е един от малкото мачове със смисъл, останали през тази година. Просто да се докажат, просто да покажат, че все още са живи. През есента на два пъти победиха градския си съперник, днес ще се опитат да сторят същото още веднъж - за чест и слава.

При Черноморец продължава да се чувства почеркът на Херо, но липсва материалът, както се казва. С едно-две изключения, като Фонсека и Балтанов. „Акулите“ се опитват да играят „правилен“ футбол, както го разбира треньорът им, но са прекалено наивни. Правят твърде много непредизвикани грешки, а след тях се преобразяват изцяло в черни краски. Затова и загубиха страшно много точки и мачове, които почти изглеждаха спечелени.

Тази вечер в Бургас предстои дерби. Едно тъжно градско дерби, което напоследък дори невинаги се играе в Бургас.