Дербито на 25-тия кръг трябваше да бъде Черноморец - ЦСКА. Твърдението по принцип не е вярно, защото дерби може да има само между два тима от един и същ град, но както и да е. В Бургас интрига нямаше. “Армейците” на Любо Пенев си взеха десетата поредна победа, без особен зор. Не казвам, че е имало навеждане или нещо подмолно. Просто “акулите” бяха “риба цаца”.

Тодор Батков призна пред “сини” запалянковци, че по време на управлението си е допускал грешки. Така е. Само, че Батков има и един гениален ход в последните няколко години, не назначи Красимир Балъков за старши треньор. След мача на Черноморец срещу ЦСКА Бала каза, че той и отборът му били много респектирани от лидера в класирането. Е, такъв треньор на Левски не би му отивал, не че сегашният му приляга.

Дни преди вечното дерби, ЦСКА е фаворит. В последните години това не се е случвало, или нямаше такъв, или името му беше Левски. “Червените” си извоюваха правото да бъдат с едни гърди пред най-големия си опонент в часовете до 9 май.

Шансът на клуба от “Герена” се крие в това, че онзи мач е малко по-различен. Но без Гонзо, с висящи Петков, Йовов и Рабех, и с тази треньорска и футболна несъстоятелност?!

Колкото до Левски - Сливен, браво на гостите. Къде обаче бяха те досега? Лягаха и ставаха, за да покажат чак сега, че ги бива. На всичкото отгоре бяха ощетени с една неотсъдена дузпа.

Черно море, Локомотив София и Литекс продължават пакетното си придвижване в борбата за Европа. “Моряците” играха с онази гротеска наречена Беласица. Една от най-срамните формации играли в А група. Така че какво да му коментираме на този двубой?

Локото от София сложи тройка на адаша си от Мездра. Един нарисуван червен картон на ветерана Пажин наклони рязко везните в полза на Окука. Камбуров продължава дуела си за голмайсторския приз с Саидходжа от ЦСКА. Още повече, ако контузията попречи и на Георги Иванов да се бори за званието.

На Станимир Стоилов и Литекс вече им е по-широко около вратовете. Класирането на финал за Купата при това срещу Пирин потули напрежението край река Осъм. Това се отрази и на играта. Заслужено 3:0 над Локомотив Пловдив. Отпушването на Бибишков също е нещо, което сме длъжни да маркираме, както и добрата форма на национала Манолев. Признавам си, че пропуснах втората част от този мач, ама все пак на гърба му играеха Реал и Барселона. Интересно ми е какъв е бил зрителският рейтинг на мача в Ловеч?

„Той не умира”, това е един от лозунгите на запалянковците, поддържащи Ботев Пловдив. Шансовете на „канарчетата” остават живи след късния успех над Спартак Варна. Голът на Манчев и досадната грешка на вратаря оставиха пловдивчани над чертата, което скоро не се беше случвало. Публиката, а май и футболистите на клуба, го заслужават.

Този кръг си имаме и едно чудо. “Белите” могат да скачат, даже биха Вихрен в Сандански. Тимът от южния град е на път да изпадне след куп шмекерии. Македонският край е на път да осиротее, тъй като пропадането на Беласица е гарантирано.

Кой обаче е номер едно в този район на България? Пирин, разбира се, даже и от историческа гледна точка. Трудният успех над Миньор с 1:0, направи живота на така наречените “чукове” от Перник още по-тежък и несигурен.

“Орлетата” на Наджи Шенсой имат еднакъв брой точки с богатата и претенциозна селекция на Красимир Балъков. Колко ли е голяма разликата, когато споменатите специалисти минат през банкомата??? Важното е да си професионалист, като Бала. И немски възпитаник, разбира се!

Не всичко е пари. Още повече, когато дойде вечното дерби. Даже и формата не е от решаващо значение, макар и да е важно нещо във футбола. Иде време за мъже. В единия отбор точно те са контузени, но “старците” няма да се скрият. Не са такива момчета. Петков ще излезе на инжекции, на такива от няколко мача играе и Живко Миланов. Йовов вероятно ще направи същото. Рабех ще превъзмогне тъпото отношение на доста хора от клуба. Гонзо е готов да куца, но да е по-добър от най-здравите си съотборници. Има и друг вариант. В Левски да направят кастинг, в който да открият двойник на Георги Иванов. С маската няма как “армейците” да го различат. Иначе снощи за сетен път видяхме, що за човек е. Не знам за маската на Зоро, но на живо видяхме маската на Жоро!

Иначе ЦСКА е фаворит преди дербито... Стефан Спасов пък е от Перник, ако изобщо има някакво значение?