Честно казано, доста се изненадах от изказването на Красимир Балъков след победата на неговия Черноморец над ЦСКА. Най-вече това, че в „А“ група едва ли не нямало конкуренция на неговия отбор и това го ядосвало. Победа в София над един от грандовете винаги би трябвало да се отбележи подобаващо, наистина, но някак си видяното на терена от бургазлии не предполага такива размисли.

Защо? Ами най-малкото разнебитеният в момента ЦСКА игра доста време с 9 души на терена, а „акулите“ на Балъков възприеха опълченска и отбранителна тактика. И понеже големият ни футболист от близкото минало говореше за логика в победата на Черноморец, именно логиката диктуваше това надменно или пък страхливо поведение да бъде наказано. Но не стана. Всъщност за каква логика пък можем да говорим в мача на Черноморец срещу Академик от първия кръг и нулевото реми на „Лазур“?! И за каква липса на конкуренция на бургаския тим...Ами в първите два кръга от шампионата само един отбор /Левски/ вкара 3 гола в един мач и нито една среща не завърши с 3 или повече гола разлика. Значи силите са горе-долу изравнени. Друг е въпросът на какво равнище е футболът.

Всъщност, да. По отношение на инвестициите и вложенията Черноморец е несравним с почти всички останали родни тимове. Но какво да кажем за резултатите на отбора? Да, той победи отново ЦСКА. Но за да изтръгнат спортно-технически похвали за представянето си, „акулите“ трябва да показват доста повече.

Сега на „Лазур“ идва Левски. Ето още една възможност за Черноморец да докаже на всички, че след Литекс България може да има още един силен отбор от провинцията, който да претендира за титлата.