Телевизионното затъмнение лиши зрителите от една интересна футболна вечер. Това не важи за феновете, които бяха по трибуните Тези, които посетиха дебютния мач на Левски в шампионата вероятно са изпитали различни чувства. „Сините“ биха в сложен мач - един нов Черноморец, но с типичната за воден от Димитър Димитров тим физиономия.

Срещата се превърна в класическо треньорско надлъгване. Левски пое инициативата, но гостите имаха своя план, който следваха неотлъчно. Черноморец затрудни „сините“, а Илиан Илиев се нуждаеше точно от такъв успех.

Хубавите неща в играта на домакините са добрият контрол на топката и методичният натиск, който те упражниха по време на срещата. Левски не се отказваше, въпреки коравата съпротива. Забеляза се значително по-отборно лице от страна на „сините“. Левскарите държаха изключително много да спечелят, това се видя и оцени от публиката. Илиев направи нещо доста важно в тежките дни след фиаското със Сараево. Треньорът открито подкрепи Гаджев и халфът играе и за него. Очевидно е, че в съблекалнята са си говорили някакви неща и те поне в този мач дадоха резултат.

Това не означава, че в Левски всичко е цветя и рози. Снощи отново се забеляза, че съставът в синьо има проблеми, когато съперникът му го контраатакува. Отборът беше уязвим в няколко подобни ситуации, които можеше да пратят мача и в друга посока. Трябва да се отчете, че Илиан Илиев залага на чисто нова защитна формация. Експериментът с Дъстли Мюлдер в ляво, може и да е малко спорен, но в крайната цел бе изпълнена в тези 90 минути. Между другото холандецът напомни за себе си, представи се добре и в ляво и в дясно на защитата, където се завърна след почивката. Приятната изненада на този етап е Димитър Везалов, но нека го видим и в следващите двубои. Този играч действително работи на терена с огромно самочувствие, което е похвално за тотален новобранец с 15 мача в А група. И въпреки това, Левски ще трябва доста да поработи върху представянето си в защита, което не касае само четиримата бранители, а целия тим, който е на терена.

След мача стана ясно, че Пламен Илиев е играл с температура, което също е добър знак за морала на отбора в тази напечена ситуация.

В първия мач на Левски му беше трудно да спечели, но причината за това е най-вече съперникът. „Акулите“ се разделиха с класни фигури като Шаешу и Асис, но въпреки това си ги бива. Херо ще научи и поредната порция нови играчи, така че за Черноморец и през този сезон ще се говорят хубави неща. Личи си, че отново са взети момчета с качества, а защитната формация и опорните халфове са почти същите, така че в тази насока едва ли ще има проблеми.

Приятно впечатление остави и говоренето след мача. Този път треньорите приказваха за футбол, което наистина доставя удоволствие. Не чухме нищо за съдията, мотивацията и концентрацията. Георги Чиликов, който заместваше наказания Херо бе откровен, като призна, че на „Герена“ няма как да вземеш точка без да отбележиш гол. Илиан Илиев пък направи типичния за него футболен разбор пред журналистите. Въобще футболът у нас печели от подобни срещи. Те вероятно щяха да са много повече, ако форматът на първенството беше друг, но какво да се прави. Ще поживеем и ще видим, но след няколко сезона.