Обикновено развръзката във футболните първенства настъпва през месец май. Тази година у нас обаче, много неща ще станат ясни през идващия месец ноември.

Още на първата дата от него, програмата предлага дербито между Литекс и ЦСКА. И двата отбора афишират амбиции за титлата, но към този момент леко изостават от първото място. Там засега сензационно е бургаският Черноморец. И отново месец ноември ще покаже дали акулите са закономерно там или просто се възползваха от леката програма и грешките на конкурентите. След тежко гостуване в Перник, на отбора на Балъков предстои възлов мач срещу Литекс, след което гостуване на Славия и домакинство на Локомотив София. Ако акулите излязат сухи от тази серия, то със сигурност ще бъдат основни претенденти за титлата.

Общо взето, същото важи и за ЦСКА. След Ловеч, на армейците предстоят мачове със Славия, Локомотив София и гостуване на Черно море. При положение, че футболистите на Любо Пенев оцелеят в тази месомелачка, ще останат фаворити в шампионата.

Литекс и Локомотив София бяха споменати няколко пъти дотук във възлови мачове, така че очевидно и за тях ноември ще покаже докъде са готови да стигнат.

Левски изостава чувствително от тази група, но пък за сините следващият месец е идеален за наваксване на загубеното. Сините имат мачове с Локомотив Мездра, Пирин, Монтана, домакинство на Черно море и също така приемат Литекс в отложения мач. Ако Левски действително е излязъл от кризата, има всички шансове отново да се присъедини към челниците.

Така че, месец ноември до голяма степен ще определи къде ще зимуват раците в българския футбол. А, както често се случва у нас, който си постеле добре през ноември, много вероятно е да остане на топло място и до май.