Скандалите и българският футбол с тясно свързани. Сезонът приключва в неделя с последните мачове от турнира за Купата на България и отново гръмна бомба. Този път работата е дебела и неприятна. Професионални футболисти бяха задържани от полицията. Обвиненията са за участие в черно тото. Видео кадри показаха футболисти на Черноморец Бургас с белезници на ръцете. Става дума за бившия футболист на ЦСКА Румен Трифонов и Преслав Йорданов. Забъркани са още популярни имена... Ако това не е плесник в лицето на футбола, здраве му кажи. Сред замесените имена е и това на бившия левскар Даниел Младенов, който преди точно две години наказа португалския Спортинг.

Какви са причините за случилото се вчера тепърва ще става ясно, но и това е достатъчно, за да признаем, че има нещо гнило в цялата история. Очевидно е, че става въпрос за незаконно залагане на футболни мачове от страна на професионални футболист. Част от тях дори са обличали националната фланелка. Тревожно е кое кара играчите да се забъркват в подобни схеми? Хората смятат, че професионалните футболисти са сред най-добре платените в България. Вероятно това е и самата истина. Факт е, че всеки може да си харчи парите за каквото поиска, но в рамките на закона...

Футболът отново беше омаскарен преди празниците. В крайна сметка нищо ново. Справката показва, че преди една година сме писали същите неща, но с малко по-различни имена. Разликата е, че засега няма допинг скандал, но никога не е късно. Резилът е факт. Футболисти от А група отново се возят на патрулка. Веднъж ще са пияни зад волана, следващия път ще играят тото, а всъщност трябва да бъдат пример за подрастващите.