Със сигурност е твърде рано за генерални оценки от видяното в първия кръг на „А“ група, но когато има положителни тенденции, си струва да ги отбележим.

Мнозина гледаха скептично и дори с насмешка на случващото се в Бургас с Черноморец. Опитът за европеизация на процеса във футбола бе тълкуван като начин да се източват средства от дуета Красимир Балъков-Фреди Бобич. Видяното снощи в мача между „акулите“ и един от стойностните отбори в българското първенство Черно море обаче по-скоро ни кара да бъдем оптимисти за бъдещето на бургаския футбол.

Селекцията на Бала, която е със сериозен латино привкус, гарнирана с немска дисциплина, обаче очевидно дава резултат. Едно прекрасно първо полувреме за домакините с много агресия и отлични отигравания дадоха победата с 2:1 на Черноморец. Втората част пък бе демонстрация на това как с човек по-малко, но с много воля и себераздаване, може да се отстои победата.

Така че не ни остава нищо друго, освен да се надяваме край морето да не спират дотук с иновациите. Родният футбол има нужда от своя български Волфсбург, редом до традиционните наши варианти на Байерн, Шалке, Вердер, Хамбургер и Борусия Дортмунд. Нека всеки сам определи кой на кого прилича.

Така ще ни е по-интересно.