„Следващият сезон ще ни е по-трудно и още по-силен вятър ще ни вее”, заяви мениджърът на Черноморец Бургас Красимир Балъков на заключителната си пресконференция днес. 44-годишният специалист повтори, че отборът ще има за цел догодина да се класира за евротурнирите. Според него, „акулите” са изпълнили поставените цели през отминалия сезон: финиширали са по-напред от миналата година и са набрали по-голям точков актив. Припомняме, че през 2009 г. черноморци завършиха на 7-мо място с 43 точки, а сега се наредиха пети с 51 т.

„През есента започнахме силно и завършихме слабо, а през пролетта се случи точно обратното. Ще трябва да коригираме тази амплитуди в представянето си. На чужденците им трябваше време да се адаптират, да разберат, че на някои стадиони не може да се играе футбол, а мачовете се печелят с борба. Така например загубихме точки в Своге и Монтана, които биха ни пратили в евротурнирите. Чужденците вече знаят какво означава малък отбор в България и какво значи зимни условия.

Аз повече футболисти от Южна Америка през зимата няма да купувам, а само през лятото. Тогава по-бързо се интегрират”, коментира Балъков. Той гарантира, че Черноморец ще има по-стабилен отбор и се надява това да проличи в резултатите. Мениджърът запазва 80 процента от състава като гръбнак за следващия сезон. Сигурни нови попълнения са Тодор Паланков от „Пирин”, Пламен Крумов от „Миньор” и Георги Андонов от „Берое”. „Имаме намерение да привлечем още двама, максимум трима състезатели, които ще са чужденци. В началото на първенството трябва да разполагаме с 3-ма вратари и 22-23-ма полеви играчи. Не сме се отказали при удобна възможност да привлечем някои футболисти, които харесваме и не сме спрели да наблюдаваме”, добави Бала и отново подчерта симпатиите си към Драги Коцев, Иво Иванов и Даксон.

Сигурни напускащи са румънецът Кристиян Мускалу и бразилецът Далмо да Силва, които бяха взети под наем и се връщат в старите си клубове. Николай Кръстев ще продължи договора за още 1 година, през която ще кара треньорска школа и евентуално ще остане на работа в клуба.