Помощникът на Димитър Димитров-Херо в Черноморец – Георги Чиликов смята, че неговите играчи превъзхождат тези на Берое и затова трябва да преследват победата срещу старозагорци в неделя.

„От групата за мача отпада Тихомир Трифонов, който все още не е в оптимално състояние след дългото възстановяване от травма. Янис Юсеф също ще отпадне, тъй като не тренира вече трети ден с нас. Предстои да му се направят изследвания, за да установим какъв е проблема при него. Лъчезар Балтанов има проблем с менискуса, който не е толкова сериозен. Най-вероятно ще изкара сезона, след което ще бъдат взети необходимите мерки. За този мач ще бъде под въпрос, тъй като състоянието му се подобрява всеки ден и ако може ще играе. Юношеските национали Станислав Дрянов и Милчо Ангелов се прибират утре, така че ще бъдат на разположение. Лорис Арно вчера тренира с нас, днес индивидуално, но мисля, че за мача няма да има проблем да играе. Джереми Фо-Поре е добре след операцията и тренира пълноценно с отбора, като най-вероятно ще попадне в групата", обясни Чиликов на редовната пресконференция преди кръга.

"Берое е един добър отбор с равностойни футболисти, които играят хубав футбол през тази година. Мачът няма да е лесен, но съм убеден, че ние сме по-добрият отбор и ще победим. Преди миналия мач казах, че за да върнем хората по стадиона, трябва да правим резултатни и зрелищни мачове. С Черно море мисля, че горе долу се получи. Хубаво е, че вкарахме много, но и допуснахме много. Надявам се този път да отбележим повече безответни попадения. Пак ще повторя, че футболът е за хората, а когато те са щастливи, всичко останало е на заден план“, завърши Чиликов.