Днес се проведе редовният брифинг на Черноморец Бургас преди всеки шампионатен двубой. След вчерашната победа като гост на Миньор с 1:0, тази неделя „акулите“ приемат Черно море. Морското дерби е с начален час 19:00. Пред медиите днес застана помощник треньорът на бургаския тим Георги Чиликов. Ето какво сподели той:

„Най-важното до следващия мач е да успеят да се възстановят футболистите. Очаква ни много сериозен двубой. Видимо е, че не играем по най-добрия начин, но тези две победи се надявам поне психически да отпуснат малко футболистите, за да можем да зарадваме хората. В крайна сметка футбола е за тях. На предишния ни домакински мач видях изключително малко хора, което според мен е обидно за футболистите, а и за футбола като цяло. Искам с игра и с победи да върнем хората на стадиона.

В кадрово отношение все още имаме някои проблеми. Гаел е по-добре, тренира с нас и най-вероятно ще попадне в групата. Джереми Фо-Поре тренира индивидуално след претърпяната операция. Крум Стоянов е все още под въпрос. Имаме три дни да решим за него, с оглед на това дали ще се почувства по-добре. При Милчо Ангелов е същото положение. Имахме голямо желание той да играе и да трупа опит в предстоящите мачове, но в момента не е възстановен. От титулярите, които играха вчера, засега нямаме признаци за хора със здравословни проблеми.

По отношение на французина, който остана при нас, има административни причини, които не позволяват той да играе при нас преди лятото, така че дотогава забравяме за него, след това ще мислим.

Познавам една голяма част от футболистите на Черно море. Имат добри футболисти за нашето ниво, както и млад треньорски екип. При всички положения ще дойдат с амбицията да победят, защото при тях положението не е най-розово. Надявам се да се получи един хубав открит мач, в който да победим. Спомняте си миналата година, че тези два отбора направихме един от най-хубавите мачове в първенството. И публиката и футболистите, и ние като треньори бяхме доволни. Това е моето желание и сега.