„Не бих казал, че ще тръгнем да се надиграваме, а по-скоро да се противопоставим на Литекс. Дано да е успешно. Ловчанлии обичат противникът да ги натиска, защото имат бързи нападатели и атакуват с дублиране на фланговете. Подход слепешката ще ни донесе проблеми”, разкри част от тактиката си старши треньорът на Черноморец Бургас Георги Василев на пресконференция днес.

Двата отбора се срещат в 22-рия кръг на „А” група на 15 април /петък/ от 21.00 часа на стадион „Лазур”. По програма мачът трябваше да се играе на 18 април, но беше изтеглен по решение на БФС, без да се вземе съгласието на „акулите”.

Литекс е много добър и балансиран за нашите стандарти отбор. Неслучайно са на първо място. Бих отличил атаката им, в която Том, Дока и Папа Диуф оформят трио, което създава доста проблеми на противниковите защити”, коментира Генерала.

„Не искам да говоря за „хикс” или достойна загуба. Иска ми се да спечелим и ще излезем за победа. Позицията на противника е достатъчен стимул и дразнител да покажем добри неща”, допълни опитният наставник.