Юношата на ЦСКА и настоящ футболист на Черноморец Орлин Старокин изрази пред Гонг надежда за победа над „червените” в събота. „Надявам се пак да победим. От две години насам надиграваме ЦСКА. Няма да им е толкова лесно. Твърде е рано да говорим за Европа. Зависи от утрешния мач доста за нас. ЦСКА ни е директен конкурент за място в Лига Европа”, каза Старокин. Той коментира и издънката, която Черноморец направи в предния кръг срещу Академик. „Още от миналия сезон изпитваме трудности срещу отбори, които се затварят. Дано сега създадем повече положения”, заяви защитникът.

Относно треньорската смяна в бургаския клуб и кадровата политика в отбора Старокин заяви: „Беше шокиращо след напускането на Краси Балъков. Антон Велков също е доказан специалист. Това обаче си е решение на клуба и ние се съобразяваме с него.

Нормално е всеки треньор да си има нови методи. Има разлика, но не е кой знае каква. Доста хора си тръгнаха от Черноморец, но и доста дойдоха. В контролите показахме сработеност. Щом ръководството е взело решение за раздялата с някои играчи може би е по-добре за клуба. Мисля, че Черноморец винаги е имал добър колектив и се надявам да докажем, че сме един стойностен отбор”.

Футболистът не пожела да влезе в подробности около възможността да се завърне отново на „Българска армия”. „Не искам да коментирам защо не се получи евентуално връщане в ЦСКА. Бил съм в този отбор, юноша съм на този клуб. По-специален ще бъде, ако Черноморец победи. Иначе е като всеки друг мач”, каза Старокин.

Защитникът допълни още, че според него силите на отборите в България започват да се изравняват. „Трябва още да се вдигне нивото, за да се приближим поне към гръцкото и турското първенство”, завърши Орлин Старокин.