„Жребия за Купата на България го приемам като факт. Разбира се, можеше да бъде и по-лек, и по-тежък. Все пак не е от най-тежките”, заяви за Гонг наставникът на Черноморец Бургас Димитър Димитров. На 1/8 финалите във втория по сила трофей „акулите” гостуват на Ботев Пловдив.

„Нашият отбор се предполага, че е от по-висока класа. В никакъв случай не подценявам Ботев – отбор с име и традиции в българския футбол. Надявам се, че ще стане една добра игра”, добави Херо.

„Това, че гостуваме не ни притеснява. Ние сме свикнали да играем като гости и в мачовете с далеч по-силни отбори сме показвали добри и стойностни игри. Напротив, когато има повече публика, нагласата на футболистите и настроението им ще бъде по-високо”, сподели бившият треньор на Литекс, Левски и националния отбор на България.

„Защо Купата на България да не е цел пред Черноморец? Ние ще се борим и на двата фронта, пък докъдето ни стигнат силите”, попита риторично специалистът.

„Ако говорим за кадрови проблеми преди мача с Монтана единствено ще отсъства Жужу, който е зает с националния отбор на Алжир и Пламен Крумов, който е контузен. Всички останали футболисти мисля, че са на ниво”, каза още Димитров.

„Ние не сме чак такава класа, че да си позволяваме да подценяваме, когото и да е. Аз уважавам всеки един противник, в това число и отбора на Монтана, така че трябва да излезем с нагласата и мотивацията да спечелим този мач. Това е последен мач за шампионата и не трябва да развалим добрия имидж, който си направихме през есента”, категоричен бе наставникът на есенния хит Черноморец.

„Ако трябва да бъда максимално честен, представянето ни през есента малко надхвърли моите очаквания. Но в никакъв случай представянето ни не е незаслужено на фона на показаните игри. Поставям много добра оценка”, завърши Херо.