Българският национален отбор изглежда по-добре при новия треньор Илиан Илиев. Не става дума само за резултати, но и игрово. Българският специалист изглежда по-уверен, а сякаш и футболистите се чувстват по-добре при него. Вероятно ще е нужно повече време на играчите, за да свикнат с изискванията, както и да намерят най-добрата си форма, но със сигурност за краткия престой начело на Илиан Илиев, българският национален отбор има израстване.

За това говорят и числата. С равенството срещу Азербайджан Илиан Илиев влезе в серия от 4 поредни мача без поражение. Това се случва за първи път от български треньор на националния отбор от пет години насам. Последният такъв случай бе Петър Хубчев, който направи четири поредни равенства 1:1 в периода ноември 2018 - март 2019 г.

Илиан Илиев застана начело на отбора през ноември. В първите си два мача постигна престижни равенства 2:2 със силните отбори на Унгария и Сърбия, а след това спечели двубоя срещу Танзания с 1:0, преди да завърши 1:1 с Азербайджан. Друго много важно да се отбележи е, че успехът срещу Танзания бе първият за България от 492 дни. Работата на Илиан Илиев определено дава резултат, но ще е нужно още време, за да се види пълния потенциал на футболисти и треньори начело в националния отбор на България.