Отборът на Арсенал допусна домакинско поражение с 0:2 от Астън Вила в мач от 33-ия кръг на Висшата лига. Така и "арилеристите" сгрешиха в битката за титлата, след като по-рано през деня Ливърпул загуби от Кристъл Палас на "Анфийлд". Това означава, че Манчестър Сити е лидер в шампионата с 73 пункта, два повече от големите си конкуренти.


Gulliver/GettyImages
28 снимки

В самото начало на срещата Джон Макгин стреля в главата на Леандро Тросар, а след това Оли Уоткинс се опита да прехвърли Давид Рая. 

В 11-ата минута Емилиано Мартинес трябваше да се възползва след влизане на Кай Хаверц в пеналта от задна позиция. Домакините продължиха да се представят на много високи обороти и да осъществяват сериозен натиск към своя противник. Шест минути след това минута Сака този път намери Габриел Жезус, но той не успя да уцели вратата.

Домакините имаха претенции за дузпа в 32-ата минута, след като Леандро Тросар бе съборен в наказателното поле от играч на Вила. Седем минути след това Сака стреля с глава, но топката мина малко над напречната греда.

В 39-ата минута също така Оли Уоткинс нацели гредата на Арсенал след мощен шут от границата на пеналтерията.

Юри Тилеманс имаше добра възможност да отбележи в 62-ата минута, след като негов снаряд срещна напречната греда. Давид Рая можеше само да изгледа топката.

Астън Вила поведе в 84-ата минута, след като Люка Дин намери Леон Бейли, който плъзна топката в опразнената врата на домакините.

Гостите нанесоха втори удар само след три минути. Оли Уоткинс се озова сам срещу стража на Арсенал, след което го преодоля с изстрел в левия ъгъл на вратата. И в продълженията Уоткинс имаше още един шанс да вкара, но не успя да нацели добре топката.