Манчестър Юнайтед вече е започнал преговори за евентуалното привличане на защитника на Байер Леверкузен Джереми Фримпонг. 23-годишният десен бек отдавна е в полезрението на "червените дяволи", които вече работят по трансфера му на "Олд Трафорд", твърди журналистът Кристиан Фалк.

Фримпонг прави страхотен сезон с екипа на Байер Леверкузен и благодарение и на неговите силни игри "аспирините" завоюваха титлата в Бундеслигата. 23-годишният нидерландец има 12 гола и 11 асистенции в 37 мача във всички турнири. Той може да действа успешно както в отбрана, така и в по-предни позиции по крилото.

Друго предимство на Фримпонг е, че е юноша на Манчестър Сити и познава добре обстановката в Англия. Той има договор с Леверкузен до 2028 година, но се твърди, че в него има клауза за откупуване на стойност 40 милиона евро, която няма особено да затрудни "червените дяволи". Играчът обаче е желан и от други отбори, сред които и Байерн Мюнхен.

Евентуалното привличане на Фримпонг пък почти сигурно ще означава раздяла с Аарън Уан-Бисака през лятото. 26-годишният англичанин така и не може да покаже постоянство в изявите си и все по-често се спряга за трансфер, като се твърди, че интерес към него има от страна на Интер.