Сега всички погледи са насочени към Левски. Защо шампионите губят мач след мач, къде се корени кризата при тях и прочие. Сигурен съм, че в лавината от критики към гранда до голяма степен ще пропуснем да похвалим поредния тим, надвил „сините“ - Черноморец.

Затова нека да кажем няколко добри думи за „акулите“.

В началото на сезона мнозина гледаха скептично на Балъков, Бобич и компания. А европейските стремления на дуета и техния бос Митко Събев причислявахме към опитите да се замажат очите на хората. Но в този отбор има бъдеще, при това близко. Балъков го обясни най-добре. Привлекли са опитни чужденци в състава, за да изградят база, върху която да стъпят с времето. Докато бъдат формирани и собствени кадри в кампуса „Гнездо на акули“.

Какво прави впечатление в сегашния Черноморец? Първо, на опитните футболистите от чужбина не им пука с кого играят. Дали съперникът носи страховитото за България име Левски, или пък се казва другояче. Съставът е балансиран, притежава дух и хъс, играе разумно и без излишни фойерверки. Същевременно той е и достатъчно широк. Толкова, че да можеш да се лишиш с лекота от един от най-добрите си играчи Мишел Платини и това на практика да не се усети. Да не забравяме също, че Черноморец успя да обърне няколко мача, играейки с човек по-малко.

В момента бургазлии делят първото място в класирането с ЦСКА. Време е този тим да бъде взет на сериозно от всички. Защото потенциалът му в момента спокойно може да го нареди сред участниците в Лига Европа догодина. Шампионската титла? Кой знае. Към днешна дата това изглежда по-трудно постижима цел, но не и невъзможна. Балъков определи 3-годишен период за постигането на нещо голямо от Черноморец. Дали пък няма да съкрати сроковете?