Третодивизионният Черноморец 1919 (Бургас) направи първа тренировка за новия сезон в Трета лига - пети пореден за клуба. "Акулите" бяха изведени за заниманието от новия си старши треньор Георги Чиликов, а новите попълнения са девет. Голяма част от тях са продукти на клубната школа, които до момента са играли на по-високо ниво. "Синия" екип с котвата на гърдите облякоха Венелин Филипов, Петър Патев, Яни Николов, Мирослав Радев, Цветан Филипов, Сава Савов, Венцислав Славов, Николай Дросев и Стойчо Атанасов.

Преди тренировката традиционно бе отслужен молебен за здраве и успех. Георги Чиликов и спортно-техническият директор Слави Костенски разрязаха специално приготвената торта с емблемата на Черноморец и надпис "Успех".

След това футболистите се прибраха в съблекалнята, където новият наставник ги запозна със своите изисквания, а след краткия разбор имаше повторно на терена.

Час и половина преди да започне заниманието пък Георги Чиликов и Слави Костенски се срещнаха на стадиона с фенове на отбора. Двамата отговориха на всички въпроси, които вълнуваха привържениците. Чиликов обяви, че вече и на мачовете в Бургас ще се продават билети и хората няма да влизат със свободен вход. Дори и символична, цената ще трябва да се плаща от всеки, който иска да гледа отбора.

"Напълно нормално е да има билети. Трябва да се промени мисленето. Говорим за 2-3 лева. Това е морална подкрепа, а не толкова финансова. За цял сезон картата ще е 100-120 лева, като има и подарък фланелка. Това не дава гаранция за успехи, но дава предпоставки. Да имаме малко по-европейски облик", започна Чиликов.

"90 процента от новите попълнения са бургазлии. Реално отбора ще го видите в края на юли. Според мен на 99 процента новите ще останат. На Живко Петков му изскочи вариант за Етър. Обади се, беше абсолютно коректен и отиде".

"Който скатава, ще има проблем с мен. Няма да се съобразявам с никого. Сърдити старчета не искам. Ако някой е сърдит, заминава си. Спираме с приказките. Трябва да променим нещо. В края на юли ще знам за себе си на кои мога да разчитам. 16-17 човека ще са".
След това очерта и другите неща, върху които се е концентрирал като мениджър на клуба: "Ще има промени и в школата, да завъртим и там колелото. Да вкараме един-двама по-млади. Ще направим карти на ветераните. Трябва да им засвидетелстваме уважение", коментира Чиликов пред феновете.