Футболистът на Марек – Александър Близнаков, изтърпява наказание и заради това няма да играе в първия двубой от новия сезон за дупничани – срещу Черноморец в Бургас. Близнаков направи паралел между Трета лига и Втора, изразявайки мнение, че третото ниво на футбола ни е по-селско и две нива надолу.

„Новаци сме в групата и двата отбора. Но все пак това са два традиционни клуба. Надявам се на равностен мач, а нашият отбор да победи, разбира се“.

„Мисля, че нашият отбор е по-сработеният и по-рано си спечели промоцията. Ако покажем на какво сме способни, ще победим“.

„Разликата е организационна. В група си е малко по-селска. Б група е две нива нагоре, поне“, заяви Близнаков за разликите между Трета и Втора лига.

Относно стадион „Лазур“Близнаков каза: „Прекрасен стадион беше. Дано има повече такива стадиони и терени. Да се радваме на такива терени“.

„Очаквам битката във Втора лига да е по-равностойна и от миналата година. Надявам се Марек да е в челото в края на сезона. Прогнозата ми е 0:3“, завърши Близнаков.