С грозни сцени приключи мачът от Трета Югоизточна лига между Димитровград и Черноморец Бургас. Гостите спечелиха с 2:1 в двубой от 19-ия кръг, а това не се хареса на фенове и играчи на домакините. Те атакуваха пред съблекалните съдиите и играчи на "акулите".

В суматохата удари е понесъл вратарят на бургазлии Мартин Шейтанов, а носът на 71-годишния почетен президент на Черноморец Тома Томов е разбит.

„След всяка победа отивам при момчетата, за да ги поздравя за успеха и да им дам премии. Така беше и този път. След приключването на мача с Димитровград 1947 група от феновете на домакините се нахвърлиха на съдиите и започнаха да ги бият. Опитах се да ги разтърва, но в мелето някой ме удари по носа. Нямам думи, това беше пълен цирк. След такива случки ти се иска да спреш да се занимаваш с български футбол. Чувствам се добре, най-важното е, че победихме в това тежко гостуване", споделя той пред "Черноморски фар".

Там е бил и единият от членовете на УС в Черноморец - проф. д-р Димитър Вергиев. Той коментира, че е недопустимо само двама охранители да са били ангажирани за мача, както и че е имало привърженици на домакините, въпреки забраната за посещение, поради пандемичната обстановка. По негови думи някои от запалянковците са били в нетрезво състояние. Подаден е сигнал до 112, но екип на полицията е дошъл чак след 20 минити, когато вече всичко е утихнало, а побойниците са се разотишли.

Жена от длъжностните лица на „акулите“ е заснела баталните сцени след срещата, като ясно се вижда как един от играчите на домакините блъска телефона ѝ в опит да попречи на заснимането.

От Черноморец ще подадат жалба до БФС, надявайки се, че Димитровград ще понесе тежки глоби.