Черноморец 1919 Бургас записа шеста победа от началото на сезона и продължава борбата за Втора лига. "Акулите" разгромиха у дома с 4:0 тима на Верея Стара Загора в среща от 8-ия кръг на Югоизточната Трета лига. Попаденията бяха дело на Нуретин Пюскюлю през първата част, а след почивката точни бяха Милен Танев, Симеон Русев и Мариян Тонев. Миналата седмица, бургазлии спечелиха и дербито с Марица в Пловдив с 2:0 и по този начин сините са на 3 точки от лидера Загорец, които все още нямат загуба.

Домакините напълно доминираха в срещата, която се игра на стадион "Черноморец". В началните минути на срещата "акулите" бяха по-настоятелният тим на терена, създавайки няколко опасни ситуации пред противниковата врата, както и от статични положения.
 
Още в 11-та минута Нуретин Пюскюлю откри резултата, засичайки топката с глава след центриране на Антон Узунов, а преди това Валентин Иванов стреля от дистанция, но стражът на гостите изби в корнер. Верея имаха две ситуации, като при едната нацелиха греда.
 
Черноморец също създаде няколко опасности до края на полувремето, като Милен Танев от свободни удари и Мариян Тонев от атаки на скорост можеха да удвоят, но двата тима се оттеглиха с гол аванс за домакините.
 
След почивката Черноморец продължи да атакува и логично вкара още попадения. В 63-та минута Милен Танев вкара четвъртият си гол от началото на сезона, удвоявайки преднината на домакините. След добра атака на скорост по левия фланг, Стоян Мантаров центрира в наказателното поле, а Милен Танев засече от воле, пращайки кълбото неспасяемо в долния ъгъл за 2:0.
 
Три минути по-късно Черноморец направи преднината си класическа - 3:0. Влезлият от скамейката в началото на второто полувреме Симеон Русев също се разписа. След добро извеждащо подаване, Милен Танев стреля, но топката бе избита от стража на гостите в корнер. След последвалият ъглов удар, Мариян Тонев опита изстрел, който срещна крак на противник, а топката попадна в Антон Узунов, който върна зад дъгата на наказателното поле за Симеон Русев. Полузащитникът на Черноморец с мощен изстрел по земя с левия крак прати топката в долния десен ъгъл, правейки класическа преднината на домакините.
 
В 83-та минута Любомир Божинов можеше да отбележи от свободен удар зад дъгата на наказателното поле, но топката кацна над напречната греда и излезе в аут.
 
В 90-та минута акулите отбелязаха ново попадение, за да фиксират крайния резултат. Мариян Тонев вкара петото си попадение от началото на сезона. След многоходова атака, Антон Узунов навлезе в наказателното поле и след няколко паса Валентин Иванов стреля, но стража на Верея изби. Кълбото попадна на другия фланг, а Мариян Тонев получи топката в наказателното поле и с удар по земя, по диагонал в далечния ъгъл отбеляза за крайното 4:0.