Бившият играч на Черноморец, Литекс и Нефтохимик Костадин Джамбазов е спипан да шофира след употреба на солидно количество алкохол, предава "Мач Телеграф".

Малко след 2 часа през нощта бившият халф е бил спрян за проверка от полицейски служители в района на блок 113 в бургаския квартал жк. "Славейков". Той е бил зад волана на джипа си - "Фолксваген Туарег". Още в началото униформените заподозрели, че е подпийнал, защото лъхал на алкохол. Веднага е тестван с дрегер, а устройството е отчело 1,34 промила, което се равнява на поне 500 грама твърд концентрат или системно пиене няколко дни наред.

Бившият футболист е отказал да даде кръвна проба, което означава, че е приел безропотно вината си. Той е арестуван за срок от 24 часа, за да изтрезнее в ареста, след което е освободен. Предстои да му бъде повдигнато обвинение за шофиране в нетрезво състояние. За шофиране с над 1,2 промила наказанието е от 1 до 3 години затвор, глоба до 1000 лева и отнемане на книжката за минимум година. Практиката на Районния съд в Бургас е да налага условни присъди за по 3-4 месеца с изпитателен срок от поне 2 години.

Джамбазов след приключване на активната си състезателна кариера стана спортен директор в Нефтохимик, а в момента е треньор на Локомотив Бургас, който той възроди преди няколко години.