Лидерът в Югоизточната Трета лига Черноморец 1919 Бургас остана изненадващо без треньор, след като днес стана ясно, че Георги Чиликов е напуснал поста. За момента няма официално потвърждение от двете страни. Ясно е обаче, че Черноморец 1919 ще бъде воден от помощниците му Владимир Вълчев и Любомир Божинов в утрешното домакинство срещу Верея в 8-ия кръг.

Напускането на Чиликов е крайно изненадващо, тъй като Черноморец е на върха на класирането с 5 победи и две равенства и все още не е допуснал гол. Черноморец е един от двата отбора в първите три нива, който е със суха мрежа. Отделно от това, отборът доминира във всички мачове и от мач на мач играе все по-добре.

Черноморец има проблеми със стадиона, който е под контрола на търговско дружество. Завишеният наем е проблем, но алтернативата да се играе на малкото стадионче в квартал Долно Езерово не се приема никак добре от голяма част от феновете и от обществеността. Мнозина от тях смятат, че подобно решение би било огромен удар по цялостното развитие на клуба.

Напускането едва ли е продиктувано от оферта от друг клуб, тъй като само преди три седмици Чиликов доказа лоялността си към "акулите", след като отказа оферта да се премести в Спартак (Варна). Благодарение на него в отбора се върнаха местни играчи с много сериозни качества за тази група като Венелин Филипов, Стойчо Атанасов, Петър Патев, Павлин Чиликов, Олджай Алиев. За върха на атаката пристигна Григор Долапчиев, който в първите 7 мача вкара 10 гола и се превърна в основно острие.