След като вчера футболисти и длъжности лица не бяха допуснати до съблекалните през централната трибуна на стадион "Черноморец" за проверката на "акулите" с Хасково, председателят на УС на клуба Радостин Кишишев излезе с коментар по случая. До абсурдната ситуация се стигна, след като въпреки че отборът играе домакинските си срещи на съоръжението в Бургас, тимът няма право да се преоблича в съблекалните му, тъй като частна фирма има договор за наем.

"Нямаме договор за тези съблекални, за помещението над съблекалните, имаме за футболния терен. До преди няколко дни имахме уговорка с наемодателите. Имахме уговорка да ги ползваме, но за съжаление вече явно не върви. За нас не е проблем. Ще се събличаме в другите съблекални. Ще си играем мачовете там. Конфузно е, но в края на краищата нашата община и нашият многоуважаван кмет Димитър Николов вече е време да се вземат сериозни мерки в тази насока. Вижда се, чува се и се знае, че не само ние имаме проблеми с базите. Както чувам борците, щангистите, боксьори, всички, които се помещават тук имат страхотни проблеми. Апелирам общината да поеме нещата в свой ръце и да опита да върне този спорт в града, защото всичко идва оттам. Както и да се мъчим да намираме средства да развиваме някакъв вид дейност, нямаме ли бази, нищо не може да се случи", заяви той.

"Има други хора (наематели). Фирмата не я знам. Имат си договор. Ние нищо не може да направим в тази връзка. Най-вероятно ще се споразумеем, но въпросът не е това. Общината трябва да се заеме единият или двата стадиона, или половин стадион някъде и да се знае, че има нещо, което е тяхно. Няма кардинално решение. Дъвчат го от 10 години. Особено последните 5 е доста актуално. Само се водят някакви дела и така нататък", допълни още Кишишев пред "Котаспорт".