Веселин Великов вече не е старши треньор на Черноморец 1919 (Бургас), след като вчера отборът загуби с 1:4 от ОФК Карнобат в 29-ия кръг на Югоизточната Трета лига. Великов беше назначен на поста на 11-и октомври миналата година, когато пое отбора от Владимир Вълчев. Реално той е третият наставник на бургазлии през сезона, които стартираха с Георги Чиликов и именно под негово ръководство заеха 1-о място, в 10 мача не само нямаха загуба, но и не бяха допуснали попадение във вратата си.

По същото време вчера лидерът Несебър победи Сливен с 2:1 и вече има 66 точки. Вторият Гигант (Съединение) е с 64, след като завърши 0:0 като гост на Розова долина (Казанлък). "Акулите" са 3-и с 59.

Положението в Черноморец 1919 (Бургас) се промени драстично, след като отборът напусна собствения си стадион и се установи в Долно Езерово. Там пое работата и Великов, на когото беше осигурена прилична селекция – трима легионери, футболисти от Втора лига или такива с опит в професионалния футбол.

Началото на пролетния полусезон беше добро с важни победи като гост над Родопа (Смолян) и Асеновец (Асеновград). В последните пет мача обаче хората на Великов претърпяха три поражения – от напрактика юношите на Локомотив (Пловдив), от Розова долина у дома и вчера категорично от останалия с 10 души преди почивката още отбор на Карнобат. И въпреки грешките и на другите конкуренти за върха, Черноморец така и не стопи аванса им.

До края на сезона Черноморец ще бъде воден от директора Слави Костенски.