Лидерът в Югоизточната трета дивизия Черноморец (Бургас) и втородивизионния Созопол завършиха 1:1 в контролна среща, която се игра в село Руен. Бургазлии изиграха предишните си две срещи като домакини, а отборът на Созопол по традиция играе извън града всяка проверка, без значение дали е зима или лято.

Преди почивката бургазлии имаха повече футболни достойнства в играта си, като няколко пъти изведоха играчи в добра позиция с едно докосване, имаше тръгване на скорост след освобождаване на топката. Единственото голово положение беше пропиляно от Мариян Тонев от Черноморец, който от 6 метра стреля слабо с глава и право в ръцете на Роман Васенев.

Първата част обаче беше белязана и с няколкото нервни сблъсъка между двата отбора, които обаче не прерастнаха в нещо сериозно.

През втората част качеството на играта поспадна, но пък имаше два гола и три греди. Най-напред в 55-ата минута Мариян Тонев уцели греда, а 4 минути след това резервата Антон Узунов нахлу от дясно и вкара за 1:0.

В 75-ата минута Сава Савов удари горната греда на Черноморец от фаул, а в 81-ата Диян Молдованов изравни от дузпа. До края на мача созополии уцелиха още една греда, а за последните пет минути старши треньорът на "акулите" Малин Орачев даде шанс на момчетата от набор 2003 да се появят на терена.