Непосредствено преди първата тренировка на отбора на Черноморец Бургас, старши треньорът Димитър Димитров се срещна с журналисти и отговори изчерпателно на техни въпроси. В интервюто са включени въпросите на различни медии.

- Господин Димитров, какво си пожелавате преди началото на подготовката?

- Пожелавам си здраве за мен и футболистите, късмет, по-малко контузии и добро представяне в първенството, което обаче е следствие от добрата работа в подготвителния етап, който сега започваме. Съществена роля за това ще изиграе и селекцията, която ще направим до началото на шампионата.

- Какви футболисти очаквате да пристигнат на проби през следващите дни?

- Очаквам шестима футболисти, които ще дойдат в сряда. Те са чужденци и ще бъдат тествани в продължение на няколко дни, за да можем да преценим, дали някои от тях ще продължат с нас или не. Това е до лагера във Велинград. След това също ще идват хора на проби, т.е. селекционният процес ще продължи почти до началото на първенството. Закъсняхме малко със селекцията и ще ни бъде тежко, но ще трябва да се справим с трудностите.

- Къде се крие причината за забавянето на трансфера на Старокин в Левски?

- Причината е в една контузия на Сашо Киров, която е сериозна и това забавя финализирането на трансфера.

- Кои са новите футболисти, които участват в първата тренировка на отбора?

- Това са Венци Христов, Борислав Балджийски, Янко Георгиев. Очакваме и новите играчи, които ще дойдат до няколко дни. Ще проведем разговори с тях и ще преценим възможностите им. Кишишев също поддържа форма с нас, той ме помоли за това и аз разбира се му дадох съгласие. Групата ще бъде динамична до началото на първенството в този подготвителен процес, и ще бъде тествана и оформена. Също така в тренировките предстои да се включат и няколко футболисти от Поморие, но тъй като те играха мачове до миналата седмица, съм им дал възможност за малко по-дълга почивка.

- Може ли да кажете като брой, колко ще бъдат те?

- Това не е важно, повтарям, че в подготвителния период ще тествам всички играчи – и българи, и чужденци като от тях ще избера най-добрите, тези които смятам че ще ни бъдат най-полезни.

- Няколко думи за новия французин в отбора.

- Соке Нзинга идва от втора дивизия на Франция. Играл е в „Брест” като ляв външен халф. Ще го тестваме по време на подготовката и ще преценим дали ще разчитаме на него в бъдеще.

- Къде ще падне акцентът по време на лагера във Велинград?

- Нормално ще наблегнем на базисната и физическата подготовка. Същевременно ще работим и върху тактиката и оформянето на стила ни на игра, избистрянето на състава, изчистването на функциите на отделните футболисти. Ще тренираме на терена в Ракитово, който е в много добро състояние.

- Господин Димитров, големият брой чужденци в Черноморец Бургас досега не се възприемаше добре от публиката. Вие ще промените ли нещо в тази посока?

- Желанието ми е основата на състава да бъде изградена от български футболисти, но виждате че тъй като закъсняхме сме затруднени със селекцията. Въпреки всичко ще търсим и чужденци, с чиято помощ да изградим гръбнака на състава ни. Но пак казвам - в основата ще бъдат българските момчета, които са тук в момента. Ще привличаме и млади футболисти, които постепенно ще интегрираме в първия състав.

- Какви ще бъдат целите Ви в предстоящото първенство?

- Несериозно ще бъде да говорим за високи цели, тъй като виждате, че започваме почти от нулата да градим базата и състава. Целта ми е да изградим добър отбор, който да играе приятен и добър футбол, а ако говорим за сериозни цели – то реално ние трябва да ги търсим през следващите шампионати.