Благодетелят на Черноморец Бургас Митко Събев е категоричен, че трябва да бъдат намалени отборите в А група. Той е радетел на идеята за създаването на нова Висша лига.

„Логично е това нещо да се случи. Мисля, че не напразно в повечето държави има Висша лига. Интересите ни са различни. Едните се стремят да поддържат футбола в градовете, а другите инвестират милиони и правят по европейските правила стадиони. Виждам, че след нас Литекс започна да си прави стадиона, Локомотив Пловдив започна да инвестира, Миньор Перник се активира, казаха че ще правят ремонти. Считам, че промените във футбола могат да се видят и отвън”, сподели босът на „акулите” от Бургас.

„По-скоро ситуацията изисква намаляване на отборите в А група. Ние не твърдим, че след три или пет години отборите трябва да бъдат десет. Трябва да има много строги правила, ако искаме да имаме професионален футбол и на тези правила трябва да отговарят всички. Недоумявам как Черноморец ще играе срещу Академик София. Къде ще играе? След като в момента нямат средства, какво се случва с професионалната група? Откъде ще вземат пет-шест футболисти, които им трябват? Ще обещават, че ще дават мачовете ли после? Задавам си много въпроси, защото в А група влизат отбори, които не са готови за това”, категоричен бе Митко Събев.

„Трябва да разясним достатъчно добре какъв резултат ще дадат тези промени. Не мога да бъда и в ПФЛ, и да искам промени, заради това излязох от събранието, за да няма сблъсък на интереси. Ще се постараем максимално добре да опишем това, което искаме като промени. Ако това не стане скоро, може да не говорим изобщо за футбол”, продължи бизнесменът.