Старши треньорът на Черноморец Димитър Димитров - Херо спечели наградата за най-добър треньор в анкетата „Футболист на футболистите“. Херо обаче заяви, че се чувства неудобно от приза, като на неговото място е трябвало да бъде колегата му Ивайло Петев, който направи дубъл с Лудогорец.

Петев дори не бе подгласник на Димитров, като тези призове взеха Стойчо Младенов и Илиян Илиев. „Аз лично се чувствах неудобно, защото Ивайло Петев спечели титлата и купата и той трябваше да е на моето място“, каза Димитров. Той коментира и ситуацията в Черноморец след края на сезона. „Жалко е, че Черноморец не успя да се класира в тройката. Първенството беше изключително оспорвано. Не си спомням последните години подобно нещо. Като качество и съдържание има още какво да се желае. За нашия отбор бих казал, че класирането е добро и играхме добър футбол, но не успяхме да се класираме на третото място, което адски много желаехме, но във футбола се получава така. Когато човек играе истински футбол не е застрахован от грешки. Мен много ме ласкае наградата за феърплей, защото мога да кажа, че Черноморец е отборът, който изигра всички мачове феърплей и всяка точка я спечели на терена. Това костваше третото място. Когато в България се играе по този начин системата винаги те изхвърля навън. За мен беше по-важно да сме трети, защото го заслужавахме. Нямам болни амбиции да се класирам за Лига Европа, защото знам потенциала и възможностите ни“, каза Димитров.

Специалистът не пожела да се ангажира с прогнози за бъдещето на Черноморец. „Какво ще представлява Черноморец догодина този въпрос може трябва да го зададете към ръководството, но не очаквам нещо по-различно от тази година. Ако питате мен искам всички футболисти да ги задържа, но обстоятелствата ме принуждават да правим такива стъпки. Надявам се да задържим добрите си футболисти“, завърши Димитър Димитров.