Шампионите на футболна академия Черноморец-Бургас от набор 2002 получиха признание и награди лично от кмета на град Бургас Димитър Николов. Това се случи днес на специална среща в община Бургас, на която бяха поканени целият отбор на „акулите“, техните треньори Пламен и Петър Младенови и директорът на школата на Черноморец Николай Кръстев.

Малките бургаски таланти, които спечелиха скоро престижният турнир Данониада и се класираха за финалите в Бразилия, бяха приети лично от кмета на града Димитър Николов. От страна на общината присъстваха още председателят на общинския съвет Константин Луков, директорът на отдел спорт към общината Веселина Деведжиева и Мирослав Йорданов, който е член на борда на директорите на Черноморец-Бургас.

Николов поздрави всеки един от младите футболисти, след това заяви пред целия отбор, че постижението им е прославило града и общината се гордее с тях. Освен това градоначалникът сподели, че този успех е допълнителен повод общината и занапред да помага на школата на Черноморец. Константин Луков също се присъедини към поздравленията и от името на общинския съвет, поднесе на отбора специално направена торта с логото на клуба.

След отправените поздравления, кметът награди поотделно всеки футболист от шампионския състав, както и треньорите. Накрая всички позираха за обща снимка за спомен.

Както знаете, благодарение на този успех, малките „акули“ ще представляват България на световните финали на купа Данон в Бразилия, през ноември. Дотогава шампионите, заедно с набор 2003, ще участват в още два турнира у нас. Първият от тях е републиканското първенство, което ще се проведе в Трявна, а след това ще премерят сили на турнир в Несебър.