Хората със страст към автомобилите си ги пазят в гаражи. Гаражът, оказва се, може да приюти и друга човешка страст. Страстта към един футболен клуб например. Както е в случая с 68-годишния Иван Пишев от Бургас. Безрезервно предан на „Черноморец”, пенсионерът е превърнал гаража си в комплекс „Меден рудник” в подобие на футболен параклис. На гаража стои надпис „ПСФК Черноморец Бургас – Фен клуб”.

Мястото е любимо сборище за съмишлениците на Пишев от целия комплекс. За него всеки футболен фен е добре дошъл, пък било то и да не е от „Черноморец”. „Полека, без много да бързам, убеждавам всички да обичат „Черноморец”. С няколко души вече успях”, усмихва се добронамерено бай Иван, както го наричат познатите му.

Площта от около 15 кв. м може да е тясна, но къта всичката любов на фена към „акулите”. В гаража на видни места са изложени всички клубни артикули, пуснати от Черноморец в продажба от миналото лято. Пенсията му е малко над 200 лв., но истинският запалянко се е лишил от други неща, за да си купи топка, фланелка, шалче, флаг и всички други фен стоки без оригиналния екип, който му идва скъп.

Пишев е особено горд с албума от картички с автографи на всички действащи лица в любимия му тим – като се започне от изпълнителния директор Фреди Бобич и мениджъра Красимир Балъков, та се стигне до последната резерва. Картички на футболисти висят и по стените на гаража, а интересното е, че до тях са наредени снимки на национални герои като Христо Ботев, Стефан Караджа, Хаджи Димитър…

„Като се зададе ден, в който играе Черноморец, от сутринта за мен е празник. Вълнувам се, едва дочаквам мачът да почне. Ако е в Бургас, поне два часа по-рано съм на стадиона. И в нощите след мачовете не съм спокоен. Трудно заспивам. Ако сме паднали, много ме е яд. Ако пък сме били, и то с хубава игра, място не мога да си намеря от кеф. Така беше например, когато ударихме „Миньор” с 3:1. Срещата свърши, а аз стоях още един час на стадиона с насълзени очи и туптящо сърце. Не ми се тръгваше”, доверява бай Иван.

Заклетият фен много се ядосва на съдийските неправди и злобата спрямо любимците му.

„В Бургас се прави нещо различно, от което много хора се дразнят и му завиждат. Това обаче е правилният път, по който рано или късно ще тръгнат всички. Мечтата ми е един ден да видя „Черноморец” шампион. Ако пък вземе титлата с красиви игри и разгромни победи, ще съм на върха на щастието. Тогава ще имам очи да кандидатствам и за акт 16 на фенклуба”, шегува се Пишев и с трепетна ръка погалва албума с фотографиите на любимците си.