Близо десет футболисти на Черноморец Бургас изпрати старши треньорът Красимир Балъков на моден конкурс два дни преди мача си за първенството с Пирин в понеделник.

Освен че акулите дефилираха, не един, а двама спечелиха кастинга в Поморие за лице на модна къща „Агресия”. Енис Хайри и Георги Терзиев бяха избрани от компетентно жури, в което влязоха Азис, Мис България 2009 Антония Петрова и други.



Двамата футболисти впечатлиха с визията си и не един, а цели двама ще се изявят пред обектива като лица на нова модна линия луксозни костюми. За Хайри езиковата бариера (той не знае български) не бе проблем, защото журито остана впечатлено от чар, визия, уверена походка и за разлика от останалите кандидати, реализира ефектни, отработени завъртания и стойки.

Немският футболист грабна дамите в журито и с усмивката си. Пленителен бе и 17-годишният Терзиев. Наложилият се и в мъжкия тим чаровник омая зрителите със стил и сурово, но същевременно завладяващо излъчване.



За разлика от останалите си съотборници, включили се в кастинга за лице на „Агресия”, Енис и Жоро не показаха притеснение при дефилетата. Още трима - Венци Бонев, Орлин Старокин и Костадин Дяков получиха правото на 28 април да са част от финалния моден спектакъл и подбор.

Изявите на футболистите бяха стриктно следени от помощниците на Красимир Балъков и най-вече от Илия Груев. Самият Балъков, който бе пратил половината си играчи на кастинга, дойде малко след неговия край, поздрави победителите и бързо ги прати да ходят да гледат вечното дерби.

Малко не стигна на Мартин Тошев, Галин Димов, Венелин Филипов и още десетина играчи на Черноморец Поморие, сред които Мирослав Коев и Костадин Велков, да станат сред отличените кандидати в кастинга.

Така почти 90% футболисти участваха в избора на лица на нова модна линия. Играчите на Черноморец Бургас дефилираха в няколко тура минути след своята тренировка, а тези от Поморие веднага след победата си с 4:1 над Свиленград в Б група.



Сред луксозната обстановка на Грандхотел Поморие, където лятото се готви мъжкия ни национален отбор и играе контроли, футболистите доказаха, че могат да превземат и модния подиум, а не само да се изявяват на терена и победиха във втория кръг на кастинга представители на много различни професии. Следващият етап е на 2 април в Русе.