Черноморец влезе в историята като първия клуб в България, организирал Ден на отворените врати. При това влезе през парадния вход, защото надмина дори и най-смелите очаквания за масовост. На стадион „Лазур” в неделя се получи невероятен празник. Дори идеолозите на проявата – изпълнителният директор Фреди Бобич и мениджърът Красимир Балъков, останаха изключително приятно изненадани от огромния интерес, който предизвика историческият ден.

Над 3 000 деца се стекоха на стадиона за мероприятието. Придружаваха ги родители, баби и дядовци. Още в ранни зори, далеч преди началото, обявено за 10 ч, групи от малчугани се бяха наредили зад оградата в очакване. Трепетът им стана неудържим, когато на стадиона излязоха техните любимци – треньорите и футболистите от представителния състав на Черноморец. Децата нахлуха на терена с присъщия им ентусиазъм и с голям жар се впуснаха в забавления. Разпределени по отделни кътове, треньорите и футболистите провеждаха с малчуганите упражнения, участваха в мачове на малки врати, пробваха уменията им в конкурси.

Гостите на „Лазур” не пропуснаха възможността да си направят снимки с Балъков, Бобич и с когото пожелаят от тима. Интересът се фокусира и към импровизирания на пистата щанд за продажба на клубни аксесоари. Изви се дълга опашка от желаещи да си купят топка, фланелка, шапка, шалче или мини - екип на Черноморец. Футболистите пък раздаваха и подписваха свои картички с автографи повече от час и половина, а желаещите да се сдобият с подписите бяха хиляди.

Посетителите на „Лазур” в Деня на отворените врати се прехласнаха по условията вътре в стадиона. Свободен беше достъпът до ВИП - ложите, радио и телевизионните кабини, съблекалните на футболистите, стаите на треньорите, командната и конферентната зали, кафето. Можеше да се надникне дори и в приемната на клубния собственик Митко Събев. На стадиона обособени кътове имаха и спонсорите на „акулите”.

Събитието на „Лазур” беше отразено от множество медии. И времето в неделя беше с Черноморец. Закачливото септемврийско слънце сякаш се радваше и забавляваше заедно с децата.

Денят на отворените врати да се превърне в традиция, си пожелаха в един глас всички дошли на стадиона.

Родителите, които доведоха децата си на „Лазур” в неделя, останаха възхитени от Деня на отворените врати. Мнението, че всичко е супер, беше единодушно. Ето и някои коментари:

Соня Ганчева: „Тук съм с двете си момчета Кристиян на 10 г. и Максим на 4,5 г.. Видяхме нещо уникално. Големият ми син тренира какво ли не. Сега се е спрял на карате и волейбол, но като усети днес празника на стадиона, със сигурност ще се запише и на футбол. Вечерта преди Деня на отворените врати не можа да спи от нетърпение.”

Иван Монев: „Денят на отворените врати е проява, с която се прави нещо добро за Бургас. Невероятно е да видиш на едно място толкова много усмихнати хора и най-вече възторжени деца. Черноморец върви отлично в първенството, а с подобни прояви ще спечели още повече почитатели. Тук съм със синовете си Димитър н 6 г. и Алек на 1 г. Баткото вече е много запален по футбола и не пропуска мач на Черноморец. Много се радваше, когато биха Пирин с 2:1.”