16-годишният защитник на Черноморец (Бургас) Иван Стоянов може да се премести зад граница след края на есенния полусезон. Младокът има опция да заиграе в белгийския втородивизионен клуб Екселсиор (Виртон). Старши треньорът на белгийците Франк Дефе вече е гледал видео на таланта и е останал доволен от видяното.

За да го види в игрова обстановка, той най-вероятно ще го покани на проби след края на есенния полусезон. На 16 години младокът е неизменна част от подмладения състав на акулите, а в събота вкара и първия си гол. Централният бранител се разписа за равенството 1:1 при визитата на Свиленград и то не с глава, както подхожда на поста му, а с техничен удар след пробив и финт.

Така Иван Стоянов става и един от най-младите голмайстори в историята на Черноморец, ненавършил 17 години. През лятото към момчето имаше интерес от Лудогорец-2, който той отказа. Ако трансферът се случи, за Черноморец той ще бъде втори на Запад в рамките на един полусезон, след като през лятото Станислав Дюлгеров от набор 2003 се премести в школата на английския гранд Арсенал.