Черноморец нанесе четвърта поредна загуба на врачанския Ботев с 2:0 като гост в мач от 13-ия кръг на „Б” футболна група. Над всички в срещата беше капитанът на бургазлии Деян Христов, който вкара двата гола за победата на „акулите”. Около 100-ина любители на футбола дойдоха в Мездра, за да гледат поредното крушение на любимците си, като на трибуните имаше 20-ина фенове от врачанската агитка. Само техните песни обаче не стигнаха...

Гостите успяха да открият резултата в 43-та мин., когато Милен Тошев проби по лявото крило и пусна ювелирен пас за Христов. Централният нападател с рамо отклони топката зад гърба на Христо Митов за 0:1. Преди това отново Христов можеше да вкара – в 21-та мин. Митов парира удара му отблизо, а в 23-та мин. пак той би с глава от 3 метра в аут.

Ботев Вр -  Черноморец 0:2

източник: Пресслужба на Ботев Вр

„Ботев” се събуди след почивката, а в 50-та мин. остана и с човек повече на терена, след като главният рефер Никола Попов показа втори жълт и респективно червен картон на Даниел Стоянов. В 53-та мин. гол на Румен Рангелов беше отменен справедливо заради засада. При положението нападателят довкара отскочилата от лявата греда топка, която беше изпратена от там с глава от Васил Калоянов. Численото предимство не помогна на домакините, които осъществиха безплоден натиск към вратата на юношата Димитър Николов. Над всички с неточността си се открои централният нападател на врачани Румен Рангелов.

В 81-та мин. Тошев пусна нов перфектен пас към Христов, който се освободи от Дарко Савич и технично елиминира Митов за 0:2. До края ще се запомни един топовен шут от воле на Калоянов, който беше избит от вратаря на гостите в корнер.

БОТЕВ: Митов, Куанг, Савич, Попадийн, Рангелов, Цветков, Петров /73 Георгиев/, Атанасов, Борисов, Димитров /46 Дел Дженио/, Калоянов.

ЧЕРНОМОРЕЦ: Николов, Гуцев, Альошев /30 Калев/, Ст.Иванов, Ив.Стоянов, Хикмет, Лазаров, Христов, Д.Стоянов, Стаматов /76 Атанасов/, Тошев /90 Ив.Иванов/.

ГОЛМАЙСТОР: 0:2 Христов /43 и 81/.

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Попадийн и Димитров /Б/; Ив.Стоянов, Д.Стоянов /Ч/. ЧЕРВЕН КАРТОН: Д.Стоянов /Ч – 50-та мин./.

ГЛАВЕН СЪДИЯ: Никола Попов /София/.

СТАДИОН: „Локомотив” /Мездра/ - 100 зрители.

Ботев Вр -  Черноморец 0:2

източник: Пресслужба на Ботев Вр