Отборът на Черноморец Бургас започна днес подготовка за новия футболен сезон. "Aкулите" ще се състезават във втория ешелон на родния футбол, след като отпаднаха от елита.

Новият спортно-технически щаб в лицето на старши треньора Тодор Киселичков, помощник треньора Николай Кръстев и треньора на вратарите Еролин Кючуков изведоха днес 18 футболисти на първото занимание на тима.

От стария отбор на бургазлии личаха имената на капитана Ванчо Траянов, Яни Пехливанов, Младен Живкович и Ахмед Ахмедов. Останалите футболисти са предимно юноши на клуба. С отбора започнаха още Радион Фалаков и Костадин Башов.

Старши треньорът на тима Киселичков сподели, че е щастлив от факта, че се дава възможност на млади треньори да работят. Той допълни още, че новият отбор на Черноморец ще представлява сплав от младост и опит. По време на подготовката ще бъдат търсени още опитни футболисти, които да подсилят тима.

Подготовката на "акулите" ще протече изцяло в домашни условия, като на разположение на тима са тренировъчната база "Гнездо на акули", както и теренът на стадион "Черноморец".

Засега са известни и първите две контроли на тима. Първата от тях е на 5-ти юли (събота) с Поморие, а втората на 9-ти юли (сряда) с тима на Созопол.