Cтарши треньорът на Черноморец Неделчо Матушев не изпада в еуфория след третата поредна победа на отбора в Б група и заяви, че многото работа и трудното пред отбора тепърва предстои. „Радвам се, че спечелихме морското дерби срещу Спартак, тези точки ще вдъхнат увереност на нашите момчета в следващия важен сблъсък срещу Септември. Играта ни се получи, но трябваше да вкараме трети гол още в средата на второто полувреме и да затворим мача. Вместо това, сами си направихме живота труден с гола на Спартак накрая“, коментира Матушев след победата с 2:1 над Спартак Варна.

„Чака ни много работа, далеч сме от мисълта, че сме постигнали нещо велико в последните седмици, но се вижда живец в играта на моя тим. Поздравявам отново Деян Христов и всички момчета, които се раздадоха в днешната среща и се надявам след Нова година, отборът на Черноморец да заеме мястото, което заслужава“, допълни още специалистът.

Неговото притеснение обаче остават постоянните контузени в отбора, които пречат на нормалната работа. След вчера отново с травма се оплаква крилото Искрен Писаров, който трябваше да напусне принудително още преди края на първата част. Малко по малко формата си връща и юношеският национал и голяма надежда на Черноморец Стойчо Атанасов. Ростислав Петров обаче ще бъде готов чак за пролетта след прекарана бронхопневмония.

Позитивна новина са индикациите за за по-добро финансиране на отбора, което ще позволи на акулите да работят по-спокойно със селекцията и зимната подготовка. От клуба засега не разкриват дали става дума за нов инвеститор или рекламодател.

„Имаме прекрасна база, която не подхожда на мачове от аматьорския футбол. Трябва по най-бързия начин да се вдигне Черноморец и да се преследва връщане в елита до една година“, каза още наставникът. /БТА