"Орлетата" от благоевградския Пирин защитиха претенциите си да бъдат сред лидерите в Б група с победата с 2:0 над Черноморец. Успехът им донесе нови ценни три точки в борбата за място във футболния елит на страната. Срещата от 22-ия кръг на първенството във втория футболен ешелон се игра при отлично време и на отличен терен пред около 1000 зрители на стадион "Христо Ботев". 

Още във втората минута домакините пропуснаха да поведат в резултата, след като Драги Коцев забави подаването си към свой съотборник, което можеше да бъде голово. Футболистите от Черноморец също пропуснаха две хубави ситуации пред вратата на благоевградчани. 

В 9-ата минута Деян Христов удари гредата след пас на Милен Танев, а пет минути по-късно при идентична ситуация пак Христов се озова в чудесна ситуация. Той овладя подаване на Даниел Стаматов, но стреля от 10 метра в аут. 

В 26 мин. Мартин Тошев се възползва от неразбирателство в защитата на Черноморец, завъртя се около бранител и вкара за 1:0. Пиринци имаха късмета да вкарат втори гол веднага след почивката и така решиха мача. Младокът Тони Тасев проби по левия фланг и атаката му завърши с подаване към далечната греда,където връхлитащият Димитър Благов посрещна топката и безкомпромисно я прати в мрежата на Черноморец за 2:0.

С това головите положения пред едната и другата врата не свършиха, но повечето създадоха нападателите на Пирин. В последните минути на мача черноморци пропуснаха да намалят след втори удар в гредата на вратата на пиринци. /БТА