Юношата на Черноморец Бургас Вилен Гегамян ще подпише професионален договор с клуба до няколко дни. Гегамян е роден през 1997-а година и в началото на месеца навърши 18 години, което означава, че може да подпише и професионален контракт.

Момчето е изкарало цялата си юношеска подготовка единствено в школата на "акулите", играе като вътрешен полузащитник и е важна част от формацията, която достигна до полуфинал в турнира за Купата на БФС тази пролет.

Бургазлии са един от четирите отбора, които ще се борят за трофея при старшата възраст заедно с Лудогорец, Литекс и Черно море (Варна). Набор 1997 на Черноморец почти във всеки турнир или първенство достига до финалните етапи. Като 15-годишни те играха финал за титлата с Левски, но след 1:1 в редовното време, отстъпиха с дузпи.

След това имат още един полуфинал за Купа БФС като младша възраст, а сега са на същия етап и като 18-годишни. От този набор Георги Купенов премина в Ботев (Пловдив), Даниел Андреев в Левски, а част от мъжкия отбор са вратарят Петко Пацов, защитникът Стойчо Атанасов, полузащитниците Ростислав Петров, Мартин Иванов и Антон Атанасов.