Централният защитник на Черноморец (Бургас) Иван Стоянов ще се подложи на операция на дясното коляно, тъй като има скъсан външен менискус на две места, а освен това има съмнения за увреждане и на медиалния.

Бранителят е основен играч в отбраната на "акулите" и в концепцията на старши треньора Радостин Кишишев. А с отличната си игра в последната година и половина предизвика интерес на няколко отбора от Първа и Втора лига. Преди три години Стоянов беше на проби в английския Норич, а веднага след това му се появи проблем в гърба, който забави кариерата му.

Интервенцията на коляното е планирана за 9-и или 10-и юли в столична клиника. След това предстои рехабилитацията и леки въвеждащи тренировки, а до месец или 40 дни 20-годишният снажен защитник трябва да се върне на терена. 

От няколко дни пък с отбора на Черноморец (Бургас) тренира още един вратар. Това 18-годишният Стелиан Ангелов, който е от Бургас, но по-голямата част от юношеското му развитие е минало в Лудогорец и Ботев (Пловдив). Първата контролна среща на "акулите" е в събота, 6-и юли, от 18:30 часа на стадиона в Каблешково./БТА