Бившият директор на Детско-юношеската школа на ПСФК Черноморец Бургас Николай Кръстев бе официално назначен за директор на "синята" ДЮШ на ФК Черноморец 1919 Бургас. 

Младият специалист ще води формацията до 19 години, като освен треньор, той ще отговаря за всички "сини" таланти. Както вече знаете, възпитаниците на Ники Кръстев започнаха тренировки заедно с представителния отбор на ФК Черноморец 1919 - на 11-и юли, на стадиона в бургаския квартал Ветрен. 

От състава на "акулите" няколко момчета поеха посока градския съперник Нефтохимик, които ще се състезават в Елитната група до 19 години. Димитър Иванов, Кристиян Христов, Бойо Попов, Кристиян Мирославов и вратарят Мартин Шейтанов вече не са част от формацията на "акулите" до 19 години, които ще участват в областното първенство.

Освен U19, своите занимания от вчера стартираха още две формации - Черноморец U17 и U15. Наставник на младшата възраст, родени през 2000/2001 г. ще бъде легендата на българския футбол и бронзов медалист от САЩ’94 - Златко Янков - Фара. 

Другите, които вече се подготвят за предстоящите първенства и турнири, са родените през 2002 г. футболисти на "акулите". Те ще бъдат ръководени от Борис Борисов. Ръководството на бургазлии успя да задържи всички треньори, което бе главната цел, а формациите ще се подготвят в бургаския квартал Ветрен.

За по-малките таланти от набор 2003/2004, заниманията предстоят да започнат на 01-и август /понеделник/, от 17:00 часа в бургаския квартал Ветрен. Наставник на тази формация ще бъде вече бившият треньор на Звездичка - Нено Ненов. 

Любимите треньори Петър и Пламен-Младенови на най-малките "акули”, родени през 2005/06/07/08, ще започнат своите занимания за новия сезон на 01-и август /понеделник/, от 09:00 часа, на спортния комплекс "Славейков". 

Освен тях Росен Кавръков също ще бъде част от ДЮШ на бургазлии. Предстои да се сключи договор с треньор, който ще подготвя младите вратари.

Ръководството на ФК Черноморец 1919 продължава политиката, която наложи през миналия сезон. Децата, желаещи да тренират в школата на бургазлии няма да заплащат такси, а талантите ще получат безплантната си нова екипировка, с която ще играят през настоящия сезон.