ФК Черноморец 1919 Бургас изразява несъгласие с решението на БФС за прекратяване на шампионата в Трета лига, съобщиха от клуба на сайта си.

Както е известно, във вторник на заседание на изпълкома на БФС беше взето решение да бъдат прекратени първенствата към момента на спирането им заради пандемията от коронавирус. Така временните класирания бяха утвърдени за крайни.

"Съзнаваме, че здравето и човешкият живот са водещи в подобни времена. Считаме обаче, че можеше да се намери по-справедливо решение. Всички усилия и средства, които клубът ни вложи на полусезона за формирането на конкурентоспособен отбор, се оказаха напразни. Това решение ще подейства силно демотивиращо на всички, които влагат средства в нашия клуб, а сигурно и във всички клубове с амбиции.

Осъзнаваме отговорността на БФС в тази сложна за футбола ситуация, но призоваваме Изпълнителният комитет да преразгледа решението си за прекратяване на първенството и да вземе по-добро и справедливо решение!, се казва в позицията на Черноморец (Бургас).