Полузащитникът от набор 2003 от школата на Черноморец Бургас Станислав Дюлгеров вече е част от академията на английския Арсенал.

Това стана факт, след като и последните документи, касаещи прехвърлянето му в чуждестранното училище, бяха потвърдени. Малкият Станислав играе като плеймейкър и преди да бъде одобрен от главния треньор Матю Роуз и шефа на школата Стив Мороу два пъти ходи на проби. Най-напред той ходи през април заедно с още три българчета, като само той беше одобрен. Англичаните го извикаха още веднъж за турнир в Залцбург, където той игра за своята възрастова група и окончателно беше одобрен.

Станислав ще пътува на 15-и август, утре, с родителите си, а два дни по-късно остава сам и започва подготовка с отбора. Вече е прехвърлен в международно училище, а отделно от това ще му бъде осигурена и учителка по език. Първият клуб на Станислав Дюлгеров - Черноморец Бургас ще получи финансова компенсация за развитието на детето и процент от бъдещ трансфер- нещо немислимо за български клубове, които привличат деца.

"Благодарни сме на ръководството на школата на Черноморец, на треньорите на Станислав за подготовката, която му е дадена. Благодарим и на ръководството на училище "Климент Охридски" в Бургас, които подготвиха документите за преместването от една образователна система в друга по най-бързия начин, коментира мениджърът Антъни Раво, който осигури трансфера на малкия техничар. /БТА


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.