Започнаха ремонтните дейности на бургаския стадион  "Черноморец", който е предвиден да бъде основна тренировъчна база  по време на Европейското първенство за юноши (до 17 години)  догодина.

Най-напред ще бъдат възстановени и засяти отново  терените, като плановете са за три терена. Вече започна  изгарянето на старата трева. Плановете са да бъдат възстановени централният терен на  стадиона, както и първи (наричан още Пясъчника) и втори  тренировъчен терен. Работата по изграждането на новите терени е  възложена от централата БФС на старозагорска фирма, която вече е доказала качеството на работата си с изграждането на терените  на стадион Берое и в Созопол.

След като бъдат изградени терените, ще започне и основният  ремонт на инфраструктурата на стадиона - съблекални, осветление,  интериорните и екстериорни пространства, подмяна на системата за водоснабдяване и електрифициране. Тази строителна работа ще  бъде възложена на Община Бургас. В този етап влиза и  изграждането на един сектор на централния терен, където ще бъдат поставени нови конструкции и седалки.

Ремонтните дейности на стадион Черноморец обаче ще създадат  затруднения в работата на школата на "акулите", която тренира тук  и провежда мачовете си. Още два терена остават на стадиона, от  които обаче само единият е добро състояние. Както е известно, България ще приеме 16-те най-добри отбора в  Европа при родените през 1998-а година догодина.

Финалите са  планирани между 6-и и 22-и май, а идеята беше Бургаски и  Пловдивски окръг да вземат заедно организацията. Събитията в  политическия живот, свързани с обявена в несъстоятелност банка,  направиха невъзможно построяването на стадион "Христо Ботев" в  Пловдив. При това положение Бургаският регион ще приеме  първенството заедно със стадионите в Сливен и Стара Загора.

Освен стадион "Черноморец", са предвидени средства и за  реновиране на терените в Несебър, Българово и Долно Езерово.  Несебър ще бъде домакин на мачове от една от предварителните  групи, а Българово и Долно Езерово стават тренировъчни бази./БТА