Бившият капитан на националния отбор по футбол Радостин Кишишев говори за проблемите на бургаския футбол в предаването „Домът на футбола” по DIEMA SPORT. Тинката довери, че целта пред водения от него Черноморец Бургас е завръщане в професионалния футбол, като отборът не разчита на помощта на държавата, а се опитва сам да „изгради своята къщичка”.

„Черноморец има своите амбиции да се завръща в професионалния футбол. Това, което работим, е изцяло нашата цел. Ще преболедуваме още една година в Трета лига. Нефтохимик, Созопол, Марица изпаднаха от Втора лига и дойдоха при нас. Въпросът е, че хората не трябва да забравят, че отборът се гради сега и полагаме основите нещо, което трябва да е гордост за бъдеще. Догодина ние като влезем в горното ниво ще видим какво ще правим”, коментира той.

„Черноморец гледа сам да си изгради къщичката. Община, бизнесмени, ако дойдат да помагат, това е супер. Мисля, че има футбол в Бургас, дали ще е Нефтохимик или Черноморец, въпросът е да има качествен футбол. Ние работим да е Черноморец и вървим напред”.

„Наели сме стадиона под наем. Плащаме на Митко Събев, който е собственик на двата стадиона в Бургас. Честно да ви кажа, но този въпрос трябва да отидете към кмета – Димитър Николов. Той се опитва да задържи стадионите и да няма жилищни сгради. Надявам се един ден стадион „Черноморец” да се върне към общината и да го ползваме. Там игрите са по-големи от мен, нищо не мога да ви кажа”, завърши той.